fbpx

CO2 maska – Karboksiterapija

co2 maska, karboksi maska, tretmani lica

Karboksiterapija maskom je inovativni tretman koji uključuje sve efekte karboksiterapije uz izbegavanje neprijatnog bockanja. Ovim tretmanom postižemo kompletnu oksigenaciju tkiva, podjednako kvalitetnu kao kod aplikacije iglom. Ova neinvazivna procedura obuhvata:
– aplikaciju gela posebne formulacije na željenu regiju
– i nakon toga postavljanje specijalne maske

Gel i maska ostvaruju interakciju koja za rezultat ima stvaranje ugljendioksida koji lako ulazi pod kožu, snižavajući pH vrednost krvi što posledično izaziva širenje krvnih sudova i veći priliv krvi. Povećana koncentracija ugljendioksida dovodi do oslobađanja kiseonika iz hemoglobina crvenih krvnih zrnaca, koji ćelije kože koriste za svoju revitalizaciju. One upijaju oslobođeni kiseonik, što pospešuje njihov metabolizam i ubrzava proces regeneracije tkiva. Otuda nastaje i efekat podmlađivanja na ćelijskom nivou.

Indikacije

Indikacije za primenu karboksi maske su brojne:
– tretman akni – smanjuje postojeće zapaljenske procese i nastanak novih, pospešuje regeneraciju
– tonizacija kože – ubrzava cirkulaciju i uklanjanje produkata metabolizma
– hidratacija – održava optimalni odnos vode i masti u koži
– redukcija bora – podstiče sintezu kolagena i elastina
– izbeljivanje – tretman pega i fleka
– redukcija celulita
– tretman ožiljaka i strija – stimuliše cirkulaciju i indukciju kolagena

Ovaj tretman se može izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima za tretiranje akni, bora, ožiljaka, strija, celulita. Idealno se kombinuje sa Mezoterapijom i Dermapen tretmanima. Nema neželjenih efekata, jer je ugljendioksid gas koji je prisutan u našem organizmu i učestvuje u metaboličkim procesima. Nakon tretmana koža lica izgleda blistavo i sveže.

Pogledajte još naših tretmana