fbpx

Genosys dubinska hidratacija

genosys-dubinska-hidratacija-koze-tretmani-lica

Hidratacija predstavlja najvažniji korak ka zdravoj i lepoj koži. Voda je esencijalna za sve biološke procese u ljudskom telu, a pogotovo za naš najveći organ – kožu. Kada je vlažnost u koži normalna, ona je mekana, glatka i prirodnog sjaja. Nasuprot tome, dehidratacija je pravi uzrok pojave bora. Svedoci smo činjenice da su simbol lepe kože i blistavog tena pripadnice istočnih zemalja, na prvom mestu Koreje. Poznata Korejska kozmetička kuća Genosys je kreirala poseban protokol za dubinsko hidriranje kože koji podrazumeva kombinaciju sledećih preparata:

  1. Snow O2 – gel sa posebnom formulom koji u kontaktu sa kožom postaje penast i kiseoničnim mehurićima nežno čisti pore, odstranjuje ostatke šminke i umiruje kožu
  2. Snow booster – tonik koji čisti i umiruje kožu, ne dozvoljava gubitak vlage, bogato hidrira i neguje
  3. Karboksi maska – termooksigenacijska maska koja poboljšava teksturu kože i konturira crte lica (opširnije)
  4. SRS piling – eksfolijacija, regeneracija, antioksidantno i baktericidno dejstvo (opširnije)
  5. Mezoterapija bez igle – za ubacivanje koktela u dublje slojeve kože (opširnije)
  6. pHg maska – hidrira, hladi, umiruje, zaceljuje
  7. Umirujuća krema – hijaluronska kiselina, peptidi, beta glukan, centela asiatica

Glavni sastojak ovih preparata su peptidi koji se sastoje od niza aminokiselina i imaju važnu ulogu u regeneraciji, proliferaciji i procesima zarastanja tkiva. Zato su peptidi od ključnog značaja za lepotu i zdravlje naše kože. Najvažniji među njima je SH-polypeptide 7 – protein sličan humanom hormonu rasta, aktivira matične ćelije u koži koje stvaraju nove ćelije u epidermisu (samopodmlađivanje kože).

Pogledajte još naših tretmana