fbpx

Karboksi tretman

karboksi tretman, tretmani lica

Akne su zapaljensko oboljenje kože uzrokovano promenama u pilosebacealnoj jedinici – strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se od folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde. Prekomerno lučenje lojne žlezde deluje u sprezi sa začepljenjem njenog kanala, dovodeći do nakupljanja sebuma i stvaranja povoljnih uslova za ubrzano razmnožavanje bakterija koje se tu inače nalaze.

Jedan od najdelotvornijih načina rešavanja problema akni je obezbeđivanje dobre oksigenacije tkiva, uklanjanje površinskih slojeva kože mehanički ili hemijski, sprečavanje daljeg širenja zapaljenja i normalizacija lučenja i oslobađanja sebuma. Vodeći računa o svim ovim faktorima izabrali smo kombinaciju preparata da zadovoljimo sve vaše potrebe i omogućimo tretiranje različitih tipova i stanja kože.

Nakon uklanjanja šminke i pripreme lica za izvođenje tretmana, pristupamo nanošenju CO2 maske – koja povećava nivo kiseonika u tkivu, hidrira, ujednačava ten i poboljšava regeneraciju kože. Ova jedinstvena maska u potpunosti zamenjuje nekadašnji invazivni metod ubacivanja gasa iglom. (opširnije)

Faza koja sledini posle CO2 maske je tretiranje kože voćnim kiselinama – koje dovode do eksfolijacije, deluju protivupalno, stimulišu sintezu kolagena, dubinski čiste pore, hidriraju i ujednačavaju ten (opširnije)

Karboksi tretman se radi jednom nedeljno, a preporučuje se kako osobama sa problematičnom kožom tako i onima koji žele da osveže lice, tretiraju bore ili hiperpigmentacije.

Pogledajte još naših tretmana