fbpx

Laserska epilacija

epilacija Laserska epilacija | POPULARNO

ŠTA JE LASERSKA EPILACIJA I KAKO FUNKCIONIŠE?

Laserska epilacija je najsavremeniji metod trajnog uklanjanja dlačica. Funkcioniše tako što se laserski snop usmerava ka koži i biva apsorbovan u pigmentu folikula dlake – melaninu. U korenu dlake ova svetlosna energija se pretvara u toplotnu i dovodi do njegovog uništenja. Količina pigmenta koju dlaka sadrži direktno je povezana sa količinom toplotne energije, koja će se proizvesti pri njenom izlaganju laserskom snopu. Tamnija dlaka upiće više energije, pa će i efikasnost laserske epilacije biti veća. Iz tog razloga, najbolje rezultate mogu očekivati osobe svetlijeg tena, sa tamnim dlačicama. Međutim, jako je mali procenat ljudi koji ispunjavaju ove kriterijume, jer svi imamo na telu regije sa tamnim i jakim dlakama ali i regije gde su one tanje i svetlije! I ove tanje i svetlije dlačice moguće je uništiti, ali je za to potrebna drugačija talasna dužina laserskog snopa nego što je to slučaj kod tamnih i debljih dlaka.

  • Talasna dužina od 755 nanometara (Aleksandritski tip) idealna je za svetliju kožu i svetlije i tanje dlake.
  • Talasna dužina od 808 nanometara (Diodni tip) pogodna je za tamniju i deblju dlaku i srednje tamnu kožu i u najvećem procentu odgovara ljudima našeg podneblja.
  • Talasna dužina od 1.064 nanometara (YAG tip) odgovara prirodno jako tamnoj koži i dlaci, ali je takođe pogodna i za preplanulu kožu, tokom letnjih meseci.

Nekada su različite talasne dužine podrazumevale i različite laserske aparate. Međutim, zahvaljujući napretku tehnologije na polju laserske epilacije, danas postoje najsavremeniji laseri koji kombinuju istovremeno sve tri talasne dužine u istoj sondi aparata. Na taj način efikasnost tretmana je maksimalna, jer su ovim laserom istovremeno obuhvaćene sve vrste dlačica na telu! Upravo takav diodni laser koji koristi sve tri talasne dužine (755nm/808nm/1064nm) dostupan vam je u Miolift Studiju!

ZAŠTO JE TRETMAN POTREBNO PONAVLJATI VIŠE PUTA?

Već smo napomenuli da melanin – pigment iz korena dlake, upija svetlosnu energiju laserskog snopa i pretvara je u toplotnu, koja ga zagrevanjem oštećuje i uništava. Međutim, bitno je da znate da folikul dlake sadrži najviše pigmenta dok se nalazi u aktivnoj fazi rasta (anagena faza) pa ga je tada najlakše uništiti. U proseku u anagenoj fazi se nalazi 70-90% dlačica istovremeno, dok se ostale nalaze u fazi mirovanja. Upravo zbog toga tretman je potrebno ponavljati, da bi se preostale dlačice koje nisu uništene u prethodnim tretmanima mogle adekvatno istretirati, kada pređu iz faze mirovanja u aktivnu, anagenu fazu.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I DA LI SU REZULTATI ZAISTA TRAJNI?

Broj tretmana neophodnih za maksimalan rezultat je individualan i zavisi od mnogo faktora: stepena maljavosti, prebojenosti i jačine dlačica, prebojenosti kože, hormonskog statusa, itd. Međutim, na osnovu iskustva možemo reći da se kod većine klijenata taj broj kreće između 6 i 8 tretmana. Nakon završene serije tretmana potrebno je raditi tretmane održavanja, najbolje jednom godišnje, da bi rezultati bili što dugoročniji. Treba naglasiti da je nemoguće ukloniti 100% dlačica sa tela! Najčešće se taj procenat kreće oko 90% ali su preostale dlačice toliko oslabljene i tanke, da ne predstavljaju estetski problem.

KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA TRETMAN ?

Kada se odlučite da krenete sa tretmanima trajne epilacije, važno je da obustavite sve tretmane koji čupaju dlake iz korena, bar četiri nedelje pre prvog tretmana laserom. Koren nam je bitan jer na njega treba da delujemo laserskim snopom! Dlačice možete uklanjati brijačem, depil kremama ili kratiti makazicama ukoliko je reč o licu. Nikako električnim epilatorom, pincetom ili voskom. Ovo se takođe odnosi i na period između epilacija! 24h pre zakazanog tretmana potrebno ih je lepo ukloniti, da bi smo izbegli rasipanje energije na deo dlake iznad površine kože. Nemojte koristiti preparate koji iritiraju kožu, preparate koji u sebi sadrže retinol i derivate vitamina A. Ovi preparati su fotosenzitivni i mogu izazvati neželjene reakcije na koži! Ukoliko koristite neku medikamentoznu terapiju obavezno prilikom dolaska na konsultaciju to i naglasiti, jer i pojedini lekovi mogu biti fotosenzitivni. Nemojte se sunčati dve nedelje pre i posle laserske epilacije.

 Veoma je važno da se pridržavate ovih saveta sve dok ne završite sa tretmanima epilacije!

KOJI JE PREPORUČENI VREMENSKI RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Razmak između svakog pojedinačnog tretmana nije uvek isti. U proseku se radi na 6-8 nedelja ali je ponekad potrebno napraviti manji ili veći razmak između tretmana u zavisnosti od brzine rasta dlake, kao i faze u kojoj se one trenutno nalaze.

DA LI JE LASERSKA EPILACIJA BEZBEDNA ?

Da. Ovaj tretman je potpuno bezbedan ukoliko se izvodi od strane stručnog osoblja, obučenog za rad na aparatu! Laserski snop prodire plitko pod kožu, samo do korena dlake, dok se žlezdano tkivo nalazi znatno dublje. Zahvaljujući trostrukom sistemu hlađenja, tretman ovim laserom je gotovo bezbolan a koža zaštićena od pregrevanja. Laserom se mogu tretirati sve regije na telu i licu osim područje oko očiju. Nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo na koži, koje vrlo brzo nestane. Laserska epilacija se ne savetuje trudnicama, pacijentima sa epilepsijom, vitiligom, lupusom i drugim autoimunim bolestima.

Žene:

Nausnice 1,500
Zulufi 2,000
Brada 2,000
Podbradak 2,000
Celo lice 6,000
Pazuh 3,500
Areole 2,000
Pola ruku 4,500
Cele ruke 7,000
Linija stomaka 2,000
Ceo stomak 4,000
Pola leđa 4,000
Cela leđa 7,000
Plitke prepone 3,500
Duboke prepone 4,500
Intima 4,500
Brazilka 6,000
Gluteusi 7,000
Butine 8,000
Kolena 3,500
Potkolenice 6,000
Cele noge 14,000

Muškarci:

Jagodice 2,500
Brada 5,000
Uši, nozdrve 2500
Linija frizure 3,500
Prednja strana vrata 3,500
Ramena 5,000
Pazuh 4,000
Ruke 10,000
Pola leđa 7,000
Cela leđa 12,000
Stomak 7,000
Grudi 7,000
Stomak i grudi 12,000
Noge 18,000

Pogledajte još naših tretmana