fbpx

Fitopiling

Fitopiling tretmani lica

Fitopiling je terapeutski, biljni piling, koji se već dugo koristi u kozmetologiji, za rešavanje brojnih problema i stanja kože.

Svi aktivni sastojci fitopilinga su apsolutno prirodnog porekla, što ga čini potpuno neškodljivim i bezbednim za kožu.

Fitopiling ne samo da izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože, već deluje na sve slojeve epiderma, dovodeći do poboljšanja metabolizma tkiva, obnavlja elastičnost i tonus kože.

 

ŠTA SVE REŠAVA FITOPIING?

  • Akne
  • Hiperkeratoze (zadebljanje površinskog sloja kože)
  • Neravna tekstura kože
  • Hiperpigmentacije
  • Masna koža sa proširenim porama
  • Ožiljci i fleke od bubuljica
  • Detoksikacija kože

 

OD ČEGA SE SASTOJI FITOPILING I KAKO DELUJE?

Fitopiling čini mešavina morskih i slatkovodnih algi, fitoplankton, ekstrakti lekovitog bilja i silikatne iglice slatkovodnog sunđera Spongilla. Ovaj sunđer je jedinstven prirodni lekar, jer pokazuje jako antiseborejno dejstvo – dovodi do normalizacije lučenja sebuma u koži i dubinski čisti pore. Silikatne iglice ovog sunđera prodiru duboko u kožu, izazivajući lokalni nadražaj kože i širenje krvnih sudova. Na taj način cirkulacija u koži je značajno ubrzana, poboljšan je dotok krvi i kiseonika do svake ćelije, što čini fitopiling i odličnim kiseonik tretmanom.

Fitopiling obezbeđuje pre svega resorbujuće lekovito dejstvo na ugrožena tkiva. Prilikom primene fitopilinga dolazi do lokalnog oslobađanja biološki aktivnih materija histamina, prostaglandina, koji doprinose zarastanju oštećenog tkiva, resorpciji ožiljaka i zadebljanja, podižu imunitet i jačaju zaštitnu funkciju kože. Takođe, ekstrakti bokvice, kalendule i hajdučke trave ubrzavaju proces zarastanja, deluju protivupalno, antibaktericidno i ubrzavaju regeneraciju kože.

Fitopiling tretmani lica

ŠTA MOGU DA OČEKUJEM ZA VREME I NAKON TRETMANA FITOPILINGOM?

Tokom tretmana dolazi do povišenja temperature kože i pojave crvenila, usled pojačanog dotoka krvi na mestu primene. To je očekivana i veoma pozitivna reakcija na fitopiling. Obzirom da silikatne iglice Spongilla sunđera prodiru u kožu, klijent oseća blago bockanje tokom utrljavanja pilinga i ovaj osećaj traje još nekoliko sati nakon tretmana. Pojačava se prilikom dodira tretiranih zona.

Nakon tretmana, osim osećaja bockanja, klijent može da očekuje i uoči sledeće promene:

U Prvih 24h na koži se zadržava blago do umereno crvenilo.

  • 24-48h koža postaje zategnuta i potamni, kao posle izlaganja suncu.
  • 48-72h formira se tanka opna, koja nakon trećeg dana puca i započinje proces perutanja.
  • 72-96h tokom ovog perioda traje perutanje i uglavnom se završava nakon četvrtog dana.

Period regeneracije će u najvećoj meri zavisiti od debljine epiderma i stepena masnoće kože. Zbog toga mogu da postoje mala odstupanja u dužini trajanja oporavka ali u najvećem broju slučajeva ovaj period kratko traje i relativno lako se podnosi.

 

KOLIKO TRETMANA SE PREPORUČUJE I U KOM RAZMAKU SE RADE?

Iz našeg iskustva, poboljšanje je uočljivo na koži već posle prvog fitopilinga ali je najbolje vezati seriju od minimum 4 tretmana. Kod nekih ozbiljnijih indikacija broj tretmana u seriji može ići i do 10. To određujemo nakon detaljne konsultacije i pregleda klijenta.

Tretmani se rade u razmacima od 7 do 10 dana.

Pogledajte još naših tretmana