fbpx

Piling voćnim kiselinama

Piling vocnim kiselinama, tretmani lica, anti-aging

Podmlađivanje i novi sjaj vašeg lica uz pomoć piling-a voćnim kiselinama

Koža je najveći organ ljudskog tela, sačinjen iz tri sloja:

  • Epiderm
  • Derm
  • Hipoderm

Najpovršniji sloj epiderma ili rožasti sloj je odgovoran za utisak koji naše lice ostavlja na okolinu. Lice koje zrači svežinom i blistavim tenom odlikuje tanji površinski sloj. A ukoliko on zadeblja koža izgleda umornije, beživotno i zapušteno. Za održavanje svežine lica potrebno je barem jednom mesečno ukloniti zadebljali rožasti sloj i to se može postići pomoću mehaničkih ili hemijskih pilinga.

Hemijski piling

Hemijski piling je postupak kojim vršimo kontrolisanu destrukciju površinskog sloja kože – epidermisa koristeći pažljivo izbalansiranu kombinaciju različitih kiselina. Ove kiseline u malim koncentracijama omogućavaju nam da na neinvazivan način delujemo na različitim nivoima kože.
Fitična kiselina (2%) blokira slobodne radikale i doprinosi pročišćavanju kože i hidrataciji.
Laktična kiselina (15 %) polako prodire u kožu ne uzrokujući iritaciju zbog čega je pogodna i za osetljivu kožu, dovodeći do njenog izbeljivanja.
Mandaleična kiselina (2%) ima efekat eksfolijacije, deluje protivupalno i stimuliše sintezu kolagena.
Glikolna kiselina (15%) prodire do dermisa. Dovodi do eksfolijacije i dubinskog čišćenja zapušenih pora. Ima antiaging efekat.
Ovaj piling deluje na podmlađivanje, uklanjanje akni i neželjenih pigmentacija, reguliše vlažnost i masnoću i čini kožu blistavom i svežom. Može da se koristi kao samostalna procedura ili u kombinaciji sa Mezoterapijom bez igle, Derma pen-om i Derma Rolerom, u zavisnosti od indikacija.

Pogledajte još naših tretmana